Американският производител на чипове вече не обмисля изграждането на фабрика

...
Американският производител на чипове вече не обмисля изграждането на фабрика
Коментари Харесай

Заради Брекзит Intel се отказа от фабрика за чипове във Великобритания

Американският производител на чипове към този момент не обмисля построяването на фабрика във Англия поради.

Това съобщи пред Би Би Си Пат Гелсинджър, началник на компанията и добави, че преди да напусне Европейски Съюз, страната „ би могла да бъде място, което бихме обмислили “.

„ След Брекзит обаче се насочваме към страните от Европейски Съюз и получаваме поддръжка от Европейски Съюз “, сподели той.

Intel желае да усили производството си на фона на световния дефицит на чипове, който затрудни доставките на коли и други артикули.

Фирмата, която е един от най-големите производители на полупроводници в света споделя, че рецесията е посочила, че Съединени американски щати и Европа са прекомерно подвластни от Азия за своите потребности за произвеждане на чипове.

Intel ще влага до 95 милиарда $ за разкриване и модернизиране на фабрики за полупроводници в Европа през идващите 10 години, както и за увеличение на производството си в Съединени американски щати.
 Брекзит е влошил живота на над 50% от британците Брекзит е влошил живота на над 50% от британците
На повече от половината британци Брекзит се е отразил зле, съгласно ново изследване, показващо също, че броят на хората с това мнение раст...

Шефът на Intel добавя, че до момента компанията е получила към 70 оферти за места за създаване на мощности в цяла Европа от може би 10 разнообразни страни.

„ Надяваме се, че ще реализираме съглашение за място, както и поддръжка от Европейски Съюз преди края на тази година. “

Разширяването на Intel идва в миг, когато се чака световният пазар на полупроводници да нарасне повече от два пъти през идващите седем години до към 800 милиарда $.

Днес Съединени американски щати създават единствено към 12% от полупроводниците в света, до момента в който корейската Samsung и Тайванската компания за произвеждане на полупроводници (TSMC) съставляват 70% от международните доставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР