Американският производител Ford разкри подробности за новото поколение на Mustang

...
Американският производител Ford разкри подробности за новото поколение на Mustang
Коментари Харесай

Ford пуска своя най-скъп и най-мощен модел

Американският производител Ford разкри детайлности за новото потомство на Mustang Shelby GT500. Компанията продължава да пуска по малко информация за почитателите на модела, които трябваше да чакат половин година, преди да схванат мощността му, а по-късно и още най-малко месец, с цел да научат цената.

В Съединени американски щати базовата цена на Ford Mustang Shelby GT500, моделна година 2020 година ще бъде $70 300. Подобна политика ще разреши на модела да откри своето място до главните си съперници, до момента в който дилърите на марката не дефинират надценките за целесъобразната цена на дребно. С налозите минималната цена на автомобила ще се усили с няколко хиляди $ - най-малко до 73 995.

Разбира се, тези, които желаят, могат да избират и от богатото в допълнение съоръжение на модела. Така да вземем за пример състезателен пакет, наименуван Carbon Fiber Track Package, който включва въглеродни джанти и аеродинамични усъвършенствания, коства 18 500. От друга страна, за пакет услуги за преоборудване на приблизително равнище ще се заплащат към хиляда $. Черният покрив е оценен на 695 $, а предният похлупак от въглеродни нишки - на 1000.

Под капака на най-мощния сериен Ford в историята е подложен 5.2-литров V8 мотор, който развива мощ 760 к.с. и 857 Nm въртящ миг при работа на високооктанов бензин. Досега най-силният мотор на модел на марката беше V6 моторът с 641 к.с., поставян на струващия 450 000 $ Ford GT.

Като продуктивност самият модел ще се настани сред Dodge Challenger SRT Hellcat (707 к.с.) и неговата версия Challenger SRT Hellcat Redeye (791 к.с.). Новият Mustang Shelby GT500 e с цели 110 к.с. по-мощен от Chevrolet Camaro ZL1.

За съпоставяне една от най-търсените суперколи на пазара сега - McLaren 720S, разчита на 4,0-литров V8 с две турбини, който развива 710 к.с. и 770 Nm въртящ миг.

От Ford не оповестяват времето, за което Mustang Shelby GT500 ще форсира от 0 до до 100 км/ч, само че прецизираха, че оптималната скорост на автомобила ще бъде лимитирана по електронен път на 290 км/ч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР