Американският професор въпросите на отбраната Робърт Фърли счита, че в

...
Американският професор въпросите на отбраната Робърт Фърли счита, че в
Коментари Харесай

Професор от САЩ посочи 5-те региона, които заплашват с трета световна война

Американският професор въпросите на защитата Робърт Фърли смята, че в света има пет района, в които споровете заплашват света с трета международна война. Претендент №1, съгласно Фърли, е обстановката на Корейския полуостров, най-сериозната външнополитическа рецесия в съвременноста. До това доведоха триумфите на Пхенян при основаване на нуклеарното оръжие и дипломатическата уязвимост на администрацията на президента Тръмп. Всяка неточност на една от страните може да стане начало на международна война.

Регион №2 е Тайван. Китай демонстрира все по-голяма интензивност, а американците доставят все нови оръжия.

Топ-3 заема Украйна. Фърли позволява, че митингите в Киев могат да доведат на власт ултрадесните, при които спорът в Донбас може да се разгори с нова мощ. В спора може да се включи и Русия, което ще докара до съществено опълчване със Запада.

Регионът на 4-о място за пораждане на международна война е Турция. Страната с отдалечава от Европейски Съюз и Съединени американски щати и открива все по-тесни връзки с Русия. Това ще докара до промени в салдото на силите и ще повлияе на развиването на събитията в Сирия и Ирак, на Балканите и Кавказ.

Вариант №5 е спор сред Саудитска Арабия и Иран. Саудитите са подготвени да провеждат военна коалиция, включваща Израел срещу Иран.

„ На фона на това по какъв начин Русия отстоява своите позиции в района, няма проблем да си представим по какъв начин всичко това ще премине в опълчване на свръхдържавите” – обобщава професор Фърли.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР