Американският президентБил Клинтън(1993 – 2001 г.) пристига в България следващия

...
Американският президентБил Клинтън(1993 – 2001 г.) пристига в България следващия
Коментари Харесай

Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) идва в България идващия месец по покана на основния изпълнителен шеф на „ Хювефарма “ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев. Двамата ще вземат участие в полемика на тематика Корпоративно обществено въздействие върху бъдещите генерации, с акцент върху значимостта на продоволствената сигурност и устойчивостта, написа NOVA .

Клинтън дефинира селското стопанство като катализатор за обществена и икономическа смяна и точно заради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.

Припомняме, че през октомвриКирил Домусчиев говорипред водачи от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 година Инициативата на някогашния американски президент започва през 2005 година, с цел да трансформира концепциите в действия⁠ – основаване на ново пространство, където водачи от разнообразни браншове могат да се ангажират обществено, да образуват партньорства и да подхващат дейности дружно. Оттогава сътрудниците в общността на CGI са поели повече от 3700 уговорката за деяние, които са оказали въздействие върху живота на над 435 милиона души допълнително от 180 страни .

По време на кръглата маса в границите на световната самодейност на президента Клинтън българският предприемачпризова света към нововъведения за обезпечаване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи рецесии. Той прикани водачите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни посредством нововъведения, съдействие и дълготрайно обмисляне, което да обезпечи посрещането на световните хранителни потребности, които се чака да се удвоят до 2050 година

Част от речта на Домусчиевпо време на кръглата маса беше оповестена в авторската колонка Midlands Voices на авторитетното локално изданиеOmaha World-Herald.

Източник:NOVA

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР