Американският президентът Джо Байдън увери в петък афганистанския президент Ашраф

...
Американският президентът Джо Байдън увери в петък афганистанския президент Ашраф
Коментари Харесай

Байдън: САЩ продължават да сътрудничат на Афганистан

Американският президентът Джо Байдън увери в петък афганистанския президент Ашраф Гани, че Съединени американски щати ще не престават да поддържат Афганистан. Това излиза наяве от телефонния диалог, който двамата са провели, заяви " Ройтерс ". Съединени американски щати ще оказват помощ с развиване и филантропична помощ , се споделя в изказване на Белия дом.

Гани написа в " Туитър ", че е получил увещание, че американската страна ще оказва помощ в защитаването на Афганистан.

Припомняме, че ден по-рано поддръжка на афганистанските държавни сили , които са под напън от страна на талибаните, до момента в който задграничните сили, ръководени от Съединени американски щати, не престават с последния стадий от изтеглянето си от страната.
 Афганистан на ръба на филантропична рецесия
Афганистан на ръба на филантропична рецесия

След като талибаните настъпват

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид съобщи, че ударите са били нанесени в сряда вечерта в покрайнините на Кандахар , при което са починали трима от бойците им и са унищожени две транспортни средства.

Байдън разгласи през април, че американските войски ще се изтеглят до 11 септември , разгневявайки талибаните, които чакаха изтеглянето да завърши до май .

Почти всички американски войски, като се изключи тези, които пазят посолството в Кабул и столичното летище, са напуснали страната.
 Байдън: Съединени американски щати завършват задачата в Афганистан на 31 август
Байдън: Съединени американски щати завършват задачата в Афганистан на 31 август

Предпазлив оптимист за независимото бъдеще на Афганистан

Провинция Кандахар обичайно е цитадела на талибаните и през.

Бившият командващ на Съединени американски щати в Афганистан военачалник Дейвид Петреъс съобщи в петък пред " Fox News Primetime ", че се тормози, че Съединени американски щати ще съжаляват за решението за евакуиране на войски от Афганистан и сега талибаните са набрали инерция в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР