Американският президентът Джо Байдън ще се ангажира да намали смъртността

...
Американският президентът Джо Байдън ще се ангажира да намали смъртността
Коментари Харесай

Байдън с амбиция да намали смъртността от рак с 50%

Американският президентът Джо Байдън ще се ангажира да понижи смъртността от рак в Съединени американски щати с 50% - нова цел за самодейността " moonshot " против заболяването, оповестена през 2016 година, когато той беше вицепрезидент. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Байдън е определил 25-годишен период за постигането на тази цел, част от по-широките му старания да постави завършек на рака, какъвто го познаваме, настояват висши чиновници от президентската администрация.

Въпросът е надълбоко персонален за президента: през 2015 година най-големият му наследник Бо умря от рак на мозъка.

Американското сдружение за битка с рака пресмята, че през тази година ще има 1 918 030 нови случая на рак и 609 360 смъртни случая в резултат на болестта. Това, което Байдън желае, е всъщност да избави повече от 300 000 живота годишно - нещо, което администрацията му счита за допустимо, защото поправеният по отношение на възрастта % на смъртност към този момент е намалял с към 25% през последните две десетилетия.

Като част от самодейността Байдън ще сформира " кабинет за битка с рака ", който ще включва 18 федерални министерства, организации и служби, в това число лица от министерствата на опазването на здравето и обществените грижи, на ветераните, на защитата, на енергетиката и на земеделието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР