Американският президент заяви, че това би трябвало да бъде ограничено

...
Американският президент заяви, че това би трябвало да бъде ограничено
Коментари Харесай

Тръмп: Учителите да се въоръжат и да спрат стрелбите

Американският президент съобщи, че това би трябвало да бъде лимитирано до тези, които имат военна или специфична подготовка и добави, че това "би решило казуса неотложно ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Идеята му към този момент провокира противоположни реакции в Съединени американски щати, където има остри разделения по въпроса по какъв начин да бъдат спрени всеобщите стрелби и всекидневното принуждение с огнестрелни оръжия, отбелязва организацията. Тръмп изрече концепцията за въоръжаване на учителите по време на прочувствена полемика с оживели от нападението във Флорида и родственици на починали при стрелбата.

"Сериозно готови, умели в боравенето с огнестрелни оръжия учители/треньори биха решили казуса неотложно, преди да дойде полицията. СТРАХОТНО ВЪЗПИРАНЕ! ", написа Тръмп в Туитър.

На вчерашната среща той сподели: "Ако имахте преподавател... умеещ да борави с огнестрелни оръжия, той доста добре щеше да постави завършек на нападението много бързо. "

Президентът сподели, че ще затегне инспекциите на предишното на купувачите на оръжия и ще обмисли повишение на възрастовото ограничаване за пазаруване на някои типове оръжия.

Тръмп сподели през днешния ден, че поддържа увеличение на минималната възраст за владение на по-широк диапазон от оръжия, в сравнение с е в този момент, съобщи Асошиейтед прес.
В момента на федерално равнище минималната възраст за пазаруване или владение на ръчни огнестрелни оръжия е 21 години, само че за пушки като употребяваната при нападението предходната седмица ограничаването е 18 години.

При нападението на 14 февруари в гимназия във Флорида бяха убити 17 възпитаници и учебен личен състав. То беше осъществено от 19-годишен някогашен възпитаник, въоръжен с полуавтоматична пушка "AR-15 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР