Американският президент Соналд Тръмп предложи учителите да носят оръжия, за

...
Американският президент Соналд Тръмп предложи учителите да носят оръжия, за
Коментари Харесай

Тръмп: Ако учителите имаха оръжия, стрелбите в училище щяха да приключват бързо

Американският президент Соналд Тръмп предложи учителите да носят оръжия, с цел да се предотвратят стрелбите в учебно заведение. 

Предложението му идва дни след стрелбата в учебно заведение във Флорида, при която починаха 17 души. Ученици от учебното заведение поведоха акция за стягане на контрола над оръжията. Те настояха в прочувствени изказвания да се направи всичко допустимо сходни набези повече да не се случват. 

След стрелбата Тръмп разгласи поддръжката си за стягане на контрола над продажбата на оръжия, като се вършат по-обстойни инспекции на искащите да си купят оръжие. 

Наред с това обаче, той предложи учителите да бъдат въоръжени, като преминат особено образование. 

Учител с револвер би препратил доста бързо една такава офанзива, разгласи Тръмп пред възпитаници, оживели след стрелбата в учебното заведение във Флорида. 

Ако учителите са въоръжени, в никакъв случай повече няма да се намирате в зона, свободна от оръжия. Зона без оръжия е покана за фанатиците да атакуван, тъй като всички те са страхливци, разгласи Тръмп. 

В сряда президентът се срещна с към 40 възпитаници от учебното заведение, родители и учители. Част от присъстващите на срещата поддържаха концепцията за въоръжаване на учителите. 

Баща на възпитаник, погубен при пукотевица в учебно заведение в Кънектикът през 2012 година, обаче акцентира, че позволяването на повече оръжия не е решението на казуса. 

" Учителите имат повече от задоволително отговорности и в този момент, с цел да им се вменява и задължението да лишават живот ", акцентира мъжът. " Никой не желае да види престрелка в учебно заведение ", добави той. 

Това не е първият път, в който Тръмп прокарва концепцията за въоръжаване на учителите. Това беше едно от предложенията му по време на кандидатпрезидентската му акция през 2016 година Обществото обаче надалеч няма еднопосочно мнение по въпроса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР