Американският президент си навлече гнева на европейските лидери Лидерите на

...
Американският президент си навлече гнева на европейските лидери Лидерите на
Коментари Харесай

Тревога в ЕС заради заплахата на Доналд Тръмп, че ще насърчи Русия да напада страни от НАТО

Американският президент си навлече гнева на европейските водачи

Лидерите на Европейски Съюз са в ужас след изявление на Доналд Тръмп, че би насърчил Русия да прави каквото си изиска със страните от НАТО, които не извършват финансовите си отговорности към Алианса, оповестява Нова телевизия.

Външните министри на Германия, Франция и Полша са единомислещи, че такива изявления подкопават европейската сигурност. Според полския първи посланик - " Атлантическият алианс не е контракт с компания за защита ". А френският външен министър съобщи, че Европа има потребност от " втора застраховка " Живот ", в допълнение към НАТО.

" Всяка минута е от голяма важност, с цел да се приготвят европейците да поемат шока от сюжет, който беше разказан съвършено от Доналд Тръмп. Русия се стреми да унищожи европейското единение. Още по-лошо, тя желае да изтощи нашите демокрации, като заблуждава мозъците ни, като размива границите сред истината и лъжата, като манипулира и информацията. А както знаете, при започване на юни 400 милиона гласоподаватели ще бъдат призовани да се явят пред урните, с цел да изразят свободно своя избор. Русия ще се опита да открадне това право ", съобщи Стефан Сежурне, министър на външните работи на Франция.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР