Американският президент подписа меморандум за санкции срещу Китай, с който

...
Американският президент подписа меморандум за санкции срещу Китай, с който
Коментари Харесай

САЩ въвеждат нови тарифи за вноса от Китай

Американският президент подписа меморандум за наказания против Китай, с който въвежда тарифи за импорт на много китайски артикули, както и ограничавания за китайските вложения в САЩ с обвиняването, че Пекин от години краде американска интелектуална благосъстоятелност.

Новите 25-процентни цени ще обиден артикули, чийто импорт всяка година доближава 60 милиарда $, предава Би Би Си.

Тръмп отдавна се възмущава обществено от недостига в търговията с Китай, който предходната година е достигнал 504 милиарда $.

Още преди формалното оповестяване на решението, министерството на търговията на Китай предизвести, че е готово да предприеме „ нужните контрамерки “ и упрекна Съединени американски щати в нарушение на разпоредбите на интернационалната търговия.

Доналд Тръмп съобщи, че се стреми изискванията за американските компании да станат еквивалентни на изискванията за китайския бизнес.

Той даде 2 седмици период на финансовото министерство да сформира лист със стоките, чиито митнически цени ще бъдат нараснали. Правилата за ограничение на китайските вложения би трябвало да са подготвени до 60 дни.

Белият дом съобщи, че следствието на комерсиалните политики на Пекин, назначено от Тръмп, е разкрило образци за недобросъвестна политика и несправедливи условия за американските компании. Китай също така вложил в стратегически браншове в Съединени американски щати, правил и подкрепял хакерски атаки.

Новите цени може да обзет над 1000 търговски марки.

„ Уолстрийт джърнъл “ написа, че Китай се готви да отговори с цени за американските артикули, създавани главно в щатите, където доминират последователите на Тръмп.

Пекин съобщи, че при комерсиална война няма да има спечелили и загатна, че ще направи промени, „ каквито Съединени американски щати не чакат “.

Търговската мрежа Best Buy към този момент разгласи, че стопира да купува смарт телефоните на Huawei, заяви Ройтерс. AT&T и Verizon също прекратиха съдействието си с Huawei, откакто представители на администрацията обявиха, че тази компания има прекомерно тесни връзки с китайската войска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР