Американският президент обяви плановете си да САЩ да дарят половин

...
Американският президент обяви плановете си да САЩ да дарят половин
Коментари Харесай

САЩ ще дарят 500 милиона дози ваксини на бедните държави

Американският президент разгласи проектите си да Съединени американски щати да дарят половин милиард дози от имунизацията на Pfizer на над 90 от най-бедните страни в света.

Президентът Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати " знаят от първа ръка нещастията на тази пандемия - у нас са починали повече хора, в сравнение с на всички места по света ".

" Ние познаваме нещастието, само че познаваме и възобновяване ", сподели той.

" Тук става въпрос за нашата отговорност, нашето филантропично обвързване да спасим колкото се може повече животи ", добави Байдън след срещата си с Борис Джонсън.

Байдън сподели, че е разискал с английския министър председател по какъв начин дружно двете народи могат да " управляват световните старания против Covid-19 ".

Той сподели, че пандемията е била „ главен фокус “ за английското председателство на Г7 – „ да концентрира и координира запаси за подкрепяне на имунизирането по света “.

Байдън съобщи, че американските полезности „ ни приканват да създадем всичко допустимо, с цел да имунизираме света против ковид.

" Това също е в полза на Америка - до момента в който вирусът вилнее на всички места другаде, съществува риск от нови разновидности, които могат да застрашат и нашите хора ", добави той./БГНЕС, Би Би Си
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР