Американският президент обвини Китай, че иска да му попречи да

...
Американският президент обвини Китай, че иска да му попречи да
Коментари Харесай

Тръмп обвини Китай, че опитва да се меси в американските избори за Конгрес

Американският президент упрекна Китай, че желае да му попречи да завоюва идните междинни избори в Съединени американски щати за Конгрес поради твърдата му позиция по въпроса за комерсиалния продан, съобщи Франс прес.
 
" Китай се пробва да се меси в изборите през ноември 2018 година против моето държавно управление ", съобщи Доналд Тръмп на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " Те не желаят да печеля или ние да спечелим, защото съм първият президент, противопоставил се на Китай по въпроса за търговията ", добави той.
 

Пред Съвета Тръмп п ризова за прецизно съблюдаване на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея до нейното нуклеарно разоръжаване. " Смятам, че ще реализираме съглашение ", севернокорейският водач " Ким Чен-ун, човек, който се научих да познавам и оценявам, желае мир и благоденствие за Северна Корея ", увери той.
 
За да продължи този прогрес, би трябвало да изпълняваме резолюциите на Съвета за сигурност, до момента в който нуклеарното разоръжаване стане факт, акцентира президентът, изразявайки страдание, че " някои страни към този момент нарушават глобите на Организация на обединените нации ".
 Доналд Тръмп Европейски Съюз Организация на обединените нации БГНЕС-->

Тръмп разкритикува все по-агресивното държание на Иран макар подписаното от него през 2015 година съглашение за ограничение на нуклеарната му стратегия.
В годините след подписването на съглашението експанзията на Иран единствено се ускорява, означи президентът и акцентира, че американските наказания ще стартират да работят с цялостна мощ през ноември. " След това Съединени американски щати ще наложат нови наказания, по-сурови от всеки път, с цел да отвръщат цялото злонамерено държание на Иран ", добави той.
 
Тръмп, който п редседателства съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на противодействието на нуклеарните, химическите и биологическите оръжия , съобщи, че никога не трябва да се допусне Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, показва Асошиейтед прес.
 Доналд Тръмп Европейски Съюз Организация на обединените нации БГНЕС

Наред с това американският президент благодари на Иран, Русия и Сирия, че са забавили офанзивата си в сирийската провинция Идлиб - последното огромно барикада на бунтовниците в Сирия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР