Американският президент на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции срещу

...
Американският президент на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции срещу
Коментари Харесай

Байдън: Путин е агресорът, той избра пътя на войната и сега той и неговата страна ще понесат последствията

Американският президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи нови наказания против Русия, които " ще доведат до съществени загуби за съветската стопанска система ". Това съобщи довечера американският президент Джо Байдън. Според Байдън съветският държавен глава Владимир Путин е възнамерявал офанзивата от месеци.

" Над 150 хиляди бойци са били струпани по украинската граница. Руското държавно управление предприе хакерски атаки против Украйна. Видяхме странни, налудничави изказвания, че Украйна ще стартира война против Русия, че е подготвена да употребява химически оръжия, че приготвя геноцид. В момента, в който Съветът за сигурността на Организация на обединените нации се събра, с цел да вземе решение и да предотврати война, Путин разгласи война и навлезе в Украйна ", уточни Байдън.

" След това започнаха въздушните удари, последвани от навлизането на сухопътни военни елементи ", напомни президентът на Съединени американски щати. Путин е агресорът, той избра пътя на войната и в този момент той и неговата страна ще понесат следствията, посочи президентът. " Обявявам нови наказания против Русия, които ще доведат до съществени загуби за съветската стопанска система ", посочи Байдън.

" Ще го кажа ясно. Съединени американски щати не вършат това сами. Месеци наред построяваме коалиция от сътрудници, които съставляват половината от международната стопанска система. Надяваме се на общото влияние на нашата реакция ", прибавя още той. Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще лимитират способността на Русия да финансира своята военна машина.

" Ще ограничим тяхната дарба да работят в икономическите условия на 2021 година на високи технологии ". Той напомни, че фондовата борса в Русия се срина по-рано в четвъртък.

" Санкционираме съветските банки, които държат над 1 трлн. $ в активи. Блокираме главните американски активи на четирите най-големи банки в Русия като измежду тях е ВТБ. Добавяме наказания и против хора от съветския хайлайф, които персонално се облагодетелстват от политиката н Кремъл. Спряхме опцията съветското държавно управление да набира средства от американски и европейски вложители. Въздействието на някои ограничения ще се прояви с течение на времето. Ще ограничим способността на Русия да се конкурира стопански ", акцентира Байдън.

Според него в петък НАТО ще организира среща на високо ниво, с цел да препотвърди своята взаимност и с цел да набележи идващите стъпки по отношение на Москва. Байдън съобщи, че ще бъдат предоставени 50 млн. $ под формата на военни доставки за Украйна. " Съединени американски щати ще защитят всеки сантиметър територия на НТО с цялата си мощност ", съобщи изрично американският президент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР