Американският президент има нова лимузина. „Кадилак”-ът струва 1,5 млн. долара

...
Американският президент има нова лимузина. „Кадилак”-ът струва 1,5 млн. долара
Коментари Харесай

Лимузината на Тръмп: Хладилник с кръв, оръжия и система за нощно виждане

Американският президент има нова лимузина. „ Кадилак”-ът коства 1,5 млн. $ и е оборудван даже с ледник с кръв.

Подобно на предшествениците си, и тази лимузина е наречена „ Звярът ". Тя дебютира в Ню Йорк, където Тръмп е за форума на високо ниво на Организация на обединените нации. Основната задача на суперколата е да защищити президента от всяко допустимо нахлуване, в това число с химическо и биологично оръжие. В случай че президентът бъде ранен, „ Звярът” има голям набор от здравно съоръжение и артикули, в това число и ледник с кръв и кръвна плазма от кръвната група на Тръмп.

В колата е инсталирано друг тип оръжие, готово да се оправи с всяка една опасност. Колата има и система за нощно виждане, може да изстрелва сълзотворен газ, да изхвърля масло, върху което преследващи я коли да се подхлъзнат и излязат от надзор.

Корпусът е брониран и пълен 20 сантиметра, а прозорците - най-малко 15. Така вратата на „ Звярът” тежи колкото тази на аероплан „ Боинг 757”, а на дръжките й има и електрошокова система против възможни нападатели.

Комуникационната система също е високотехнологична и от нея даже има достъп до кодовете, с които президентът може да подреди изстрелването на нуклеарни оръжия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР