Американският президент Доналд Тръмп заявил, че може да премахне митата

...
Американският президент Доналд Тръмп заявил, че може да премахне митата
Коментари Харесай

Тръмп иска ЕС да отмени „ужасните си тарифи“, за да махне митата на стоманата и алуминия

Американският президент Доналд Тръмп декларирал, че може да отстрани митата върху стоманата и алуминия единствено в случай че страните от Европейски Съюз " анулират ужасните си бариери и цени за импорт на американски артикули ".

В профила си в Twitter той написа, че страните от Европейски Съюз се отнасят със Съединени американски щати доста неприятно.

Изявлението му в обществената мрежа е направено в отговор на срещата в Брюксел сред американския търговски представител Робърт Лайтхайзър и договарящи от общността.

Преди диалозите еврокомисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че ще упорства Вашингтон да анулира митата.

По-рано съобщи, че има " търговски дисбаланс " в връзките сред Съединени американски щати и Европейски Съюз и дефинира като почтено въвеждането на митата.

В четвъртък, 8 март, той наложи мито от 25 % върху вноса на произведения из стомана и 10 % - от алуминий. Новите такси влизат в действие след по-малко от две седмици. Те няма да важат за Канада и Мексико. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР