Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че "има голям

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че "има голям
Коментари Харесай

Тръмп оптимист за сделка с Мексико за сигурността

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в петък, че "има огромен късмет " Съединени американски щати да сключат съглашение с Мексико за сигурността по границите и миграцията. В същото време обаче, той още веднъж предизвести, че митата от 5% ще влязат в действие идната седмица, в случай че не бъде реализирана договорка.

Тръмп уточни, че договорката може да включва и някои търговски детайли.

Той разгласява мненията в "Туитър ", на път за Съединени американски щати от Европа.

Във Вашингтон договарящите за Съединени американски щати и Мексико се срещнаха за три кръга договаряния в петък преди крайния период понеделник.

Сред главните въпроси е търговията със аграрни артикули.

САЩ приканиха Мексико да блокира повече мигранти на южната си граница с Гватемала и да ускори напъните си против проведената контрабанда, с цел да забави прехвърлянето на централноамериканците в Съединени американски щати.

"Това би означавало, че хората, влизащи в Мексико от Гватемала, Хондурас и Салвадор, няма да имат право да аплайват за леговище в Съединени американски щати. Ако няма договорка, президентът Тръмп е заплашил да наложи ескалиращи цени за Мексико.

От американското министерство на земеделието и Белият дом за момента не са коментирали изказването на Тръмп.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че в петък сутринта остава оптимист, че може да бъде реализирано съглашение преди понеделник. Той отхвърли да каже дали неговото държавно управление е готово да одобри да стане сигурна трета страна, заявявайки, че това зависи от външния министър Марсело Ебрард и неговия договарящ екип.

Той още веднъж акцентира, че Мексико счита, че казусът с миграцията би трябвало да бъде решен посредством справяне със обществените и икономическите проблеми в Централна Америка, като в същото време подлага на критика метода на Вашингтон. "За страдание въпросът с миграцията се смесва с търговията, а не би трябвало да бъде. Причините за миграционния безпорядък не се проучват, а единствено резултатите от него ", сподели той.

Демократите и републиканците с Конгресва заплашиха да блокират митата.

Припомняме, че Тръмп пристигна на власт с обещанието да се оправи с незаконната миграция и престъпността посредством крайни ограничения - градеж на стена по южната граница, което обтегна връзките с Мексико и бе бойкотирано от демократите, поради което Съединени американски щати изпаднаха в шътдаун.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР