Американският президент Доналд Тръмп заяви на срещата на Г-7 в

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви на срещата на Г-7 в
Коментари Харесай

Тръмп: Най-вероятно Путин ще бъде поканен на следващата среща на Г-7

Американският президент Доналд Тръмп съобщи на срещата на Г-7 в Биариц, че на идващото събиране на върха на най-развитите стопански страни във Вашингтон е „ напълно допустимо “ да предложения президента на Руската федерация Владимир Путин, написа Bloomberg.

Американският президент е хазаин на срещата и като подобен има властта да предложения, който желае. Макрон тази година да вземем за пример предложения водачите на Индия, Чили, Австралия и Испания.

Твърдението му влиза в директно несъгласие с мненията на останалите страни от формата, съгласно които анексирането на Крим е към момента настояща причина Русия да не участва на Г-7 (страната  беше изключена от Г-8 през 2014 г.). Част от Г-7 към този момент са страните Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати.

Малко преди да стартира договаряния с японския-министър ръководител Шиндо Абе, Тръмп съобщи също по този начин, че Съединени американски щати са „ доста покрай огромна договорка с Япония “. И двете страни са работили над нея през последните 5 месеца, добави президента пред кореспонденти.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР