Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че САЩ ще засилят

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че САЩ ще засилят
Коментари Харесай

САЩ ще засилят сраженията срещу талибаните, закани се Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати ще засилят сраженията против талибаните, съобщи Франс прес.

Тръмп сподели това след неуспеха на договарянията с талибаните, които имаха за цел намиране на спокойно решение на спора в Афганистан.

"През последните четири дни нанасяме на врага по-силни удари от когато и да било и това ще продължи ", сподели Тръмп на гала в Пентагона за годишнината от терористичните набези от 11 септември 2001 година

Тръмп напомни за атентата в Кабул, при който почина американски боец, и съобщи, че талибаните са желали да показват мощ, само че в действителност по този начин са посочили слабостта си.

Талибаните предизвестиха, че Съединени американски щати "скоро ще съжаляват ", в случай че се откажат от полемиките за евакуиране на своите войски. "Имаме два метода да сложим завършек на окупацията на Афганистан - този на джихада и боевете и този на договарянията. Ако Тръмп желае да спре полемиките, ще поемем по първия и скоро американците ще съжаляват за това ", съобщи през вчерашния ден представителят Забиула Муджахид.

Продължилите няколко месеца договаряния на Съединени американски щати с талибаните, контролиращи огромни елементи от Афганистан, завършиха в събота, когато Тръмп разгласи, че анулира загадка среща в Кемп Дейвид с талибаните и с афганистанския президент Ашраф Гани. Преговорите трябваше да доведат до съглашение за евакуиране на американските войски от Афганистан след близо 20 години война.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР