Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че с преговорите с

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че с преговорите с
Коментари Харесай

За мен талибаните са мъртви, обяви Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че с договарянията с талибаните е свършено, съобщи Ройтерс.

"По мое мнение те са мъртви ", сподели Тръмп за договарянията пред кореспонденти, до момента в който заминаваше от Белия дом за Северна Каролина.

Продължилите няколко месеца договаряния на Съединени американски щати с талибаните, контролиращи огромни елементи от Афганистан, завършиха в събота, когато Тръмп разгласи, че анулира загадка среща в Кемп Дейвид с талибаните и с афганистанския президент Ашраф Гани. Преговорите трябваше да доведат до съглашение за евакуиране на американските войски от Афганистан след близо 20 години война.

"Искаме да се махнем, само че ще се махнем когато пристигна верният миг ", сподели Тръмп.

Тръмп сподели по-рано, че е отказал срещите в Кемп Дейвид и е отменил договарянията поради неотдавнашното бомбено нахлуване на талибаните край посолството на Съединени американски щати в Кабул, умъртвило чиновник от американската задача, въпреки че от 25 юни други девет американци починаха при проведено от талибаните принуждение. Но договорката стартира да се разпада дни по-рано, откакто афганистанският президент Ашраф Гани отсрочи пътуването си до Вашингтон, а талибаните отхвърлиха да пътуват до Съединени американски щати преди да бъде подписана договорка, съгласно някогашен почитан афганистански чиновник.

Тайният проект на Тръмп за срещи на високо ниво в уединената президентска резиденция в Мериленд наподобяваше други дръзки нетрадиционни външнополитически начинания на президента - със Северна Корея, с Китай и Иран, които занапред би трябвало да дадат плодове.

"Когато талибаните се пробваха да реализират преимущество в договарянията, като правят терористични офанзиви вътре в страната, президентът Тръмп взе вярното решение да каже, че по този начин няма да стане ", сподели държавният секретар Майк Помпео, който в неделя взе участие в пет новинарски телевизионни излъчвания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР