Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля да въоръжи част

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля да въоръжи част
Коментари Харесай

Вместо ограничения, Тръмп иска да въоръжава учителите

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да въоръжи част от учителите, с цел да защищават учениците при офанзиви, сходни на всеобщото ликвидиране във Флорида предходната седмица, предава Франс прес.

Учителите ще носят оръжието прикрито и ще минават през специфична предварителна подготовка, сподели Тръмп, без да афишира съответно решение по доста противоречивата тематика.

„ Очевидно, това ще се отнася единствено за учители, които могат да боравят с оръжие “, сподели той, до момента в който възпитаници, родители, учители приготвят митинг за ограничение на огнестрелните оръжия.

Тръмп се срещна в Белия дом оживели от стрелбата във Флорида и им даде обещание да ускори ограниченията за инспекция на правосъдните досиета и психологичното здраве на купувачите на огнестрелни оръжия.

Много от децата и родителите плакаха на срещата. „ 11 септември се случи и бяха взети ограничения. Колко учебни заведения и какъв брой деца би трябвало да бъдат покосени от патроните? Никога повече няма да видя щерка си. Нея към този момент я няма. Тя е в гробището в Норт Лодърдейл, към този момент там ще виждам детето си “, сподели Андрю Полък, татко на убитата предходната седмица 18-годишна Медоу.

„ Като страна ние не пазиме децата ни и това не трябва да се случва. Когато се качвам на аероплан, не мога да взема бутилка вода, само че оставяме един звяр да нахлуе в учебно заведение и да нападне децата ни “, продължи потъналия в тъга татко.

19-годишният Никълъс Крус нахлу в гимназията „ Стоунман Дъглас “ в Парклад предходната сряда и умъртви 17 души с полуавтоматична пушка, купена изцяло законно дружно с устройство за автоматизирана пукотевица, макар съществуването на документи, че има психологични проблеми и макар сигнал до ФБР от негови познати, че може да извърши нещо извънредно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР