Американският президент Доналд Тръмп заяви, че няма мнение за ареста

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че няма мнение за ареста
Коментари Харесай

Реакции след ареста на Джулиан Асандж

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че няма мнение за ареста на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж и че това не е негова работа. Асандж беше арестуван от английската полиция по искане на Съединените щати, където са му повдигнати обвинявания в " осведомително пиратство ". В Еквадор стачкуваха против задържането на австралиеца. В страната беше арестуван и хипотетичен негов доближен.

Стотици еквадорци стачкуваха пред външното министерство на страната против ареста на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж. Той беше задържан от английската полиция, откакто еквадорското държавно управление анулира убежището, което му беше предоставено в посолството на южноамериканската страна в Лондон.
Мишел Мореано, покровител на Джулиан Асандж: Като еквадорски жител поддържам Джулиан Асандж - индивидът, който се пожертва в името на истината. За жал, в този момент той рискува да влезе в пандиза, да бъде малтретиран, има риск за живота му.
На летището в столицата Кито е бил задържан доближен на Асандж, заяви министерството на вътрешните работи на Еквадор. Според поискал анонимност почитан еквадорски чиновник става дума за шведския програмист Ола Бини. Той бил арестуван в границите на интервенция на управляващите против незаконна група за изнудване, която през последните дни заплашвала с възмездие против президента Ленин Морено.

А актуалният и някогашният президент на Еквадор си размениха реплики поради Асандж. Държавният глава Морено го упрекна в неуважително отношение към чиновниците на посолството. Според някогашния президент Рафаел Кореа обаче Морено си отмъщава на Асандж за оповестените в " Уикилийкс " документи с изказвания, замесващи го в корупция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР