Американският президент Доналд Тръмп заяви, че гласуване на Камарата на

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че гласуване на Камарата на
Коментари Харесай

Тръмп заклейми демократите като антиеврейска и антиизраелска партия



Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че гласоподаване на Камарата на представителите на Съединени американски щати, осъждащо фанатизма , демонстрира, че опозиционните демократи са се трансформирали в " анти-израелска " и " антиеврейска " партия , оповестява " Таймс оф Израел ".

" Мисля, че вчерашният избор на Парламента е срам . Демократите се трансфораха в антиизраелска партия и антиеврейска партия ", разяснява Тръмп пред Белия дом.

Президентът приказва ден след гласоподаване на резолюция, която има за цел да осъди антисемитизма след спорни мнения от страна на демократката Илхан Омар от Минесота .

Няколко републиканци и няколко демократи намерено се оплакаха , че мярката, която в началото е за антисемитизъм, е разширена към всички форми на фанатизъм , в това число ислямофобията и дискриминирането против други малцинства.

Бившата сомалийска бежанка е атакувана , тъй като допуска, че последователите на Израел приканват депутатите към " честност към непозната страна ".

Законодателите показват отвращение, предупреждавайки, че Омар се занимава с вековни антисемитски изказвания, че евреите имат двойнствена преданост .

Гласуването разкрива и разделения в границите на американската еврейска общественост , като някои групи приветстват мярката.

Анти-клеветническата лига декларира, че е " удовлетворена, че Камарата на представителите е взела твърда позиция против антисемитизма , в това число категорично изказване, отхвърлящо пагубния мит за двойната преданост и други мерзости , употребявани за гонене на евреите от епохи ".

Православният съюз приветства мярката , само че декларира, че " би било по-добре за Камарата на представителите да отговори на последните произшествия с антисемитизъм с резолюция , която се занимава извънредно с тази тематика. "

Резолюцията, призната в четвъртък, осъжда антисемитизма, анти-мюсюлманската дискриминация и фанатизъм против малцинствата " като омразни прояви на непоносимост ", Илхан Омар е гласувала в поддръжка на резолюцията.

Документът от седем страници разкрива историята на последните офанзиви освен против евреите в Съединените щати, само че и мюсюлманите , защото осъжда всяка такава дискриминация като противоречаща на " полезностите и стремежите " на народа на Съединени американски щати .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР