Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов за историческо

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов за историческо
Коментари Харесай

Тръмп: Готов съм за историческо споразумение с Китай

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен за " историческо " комерсиално съглашение с Китай, при започване на днешните диалози с китайския президент Си Цзинпин в границите на срещата на върха на Г-20, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че това ще бъде доста продуктивна среща и че ние можем да реализираме нещо, което ще бъде в действителност монументално. Ако сключим обективна комерсиална договорка, това ще бъде историческо. Ние сме изцяло отворени за това ", сподели Тръмп, като акцентира на доста положителните си връзки със Си Цзинпин, с който, по думите му, са са прекарали доста време дружно и са станали другари, съобщи Ройтерс.

И двамата водачи демонстрираха положителни планове преди днешната среща, отбелязва Асошиейтед прес.

Си Цзинпин стартира изказването си, като загатна " дипомацията на пинг-понга ", сложила начало на нормализирането на връзките на Съединени американски щати с Китай преди близо 50 години, като акцентира, че " разговорът е по-добър от борбата ".

На срещата Тръмп придружаваха държавният секретар Майк Помпейо и американският представител за комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър, както и дъщерята на президента и негов консултант Иванка Тръмп, съобщи Франс прес.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР