Американският президент Доналд Тръмп заяви, че дипломатическите усилия за решаване

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че дипломатическите усилия за решаване
Коментари Харесай

Тръмп: Само едно нещо ще проработи със Северна Корея


Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че дипломатическите старания за решение на севернокорейската рецесия са се провалили и „ единствено едно нещо ще проработи “, само че не уточни кое е то.

„ Президенти и техните администрации приказват със Северна Корея 25 години, постигани са съглашения, платени са големи суми пари “, написа президентът в Туитър и добави, че съгласно него нищо от това не е проработило. „ Споразуменията бяха нарушавани, още преди да е засъхнало мастилото, трансформирайки договарящите на Съединени американски щати в простаци. Съжалявам, само че единствено едно нещо ще проработи! “, написа още той.

Президентът се върна към въпроса по време на телевизионно изявление с някогашния губернатор Майк Хъкабий, обвинявайки предходната администрация за това, че не се е отнесла задоволително съответно с казуса.

Според него той „ е трябвало да бъде решен преди 25 години, трябвало е да бъде решен преди 10 години, трябвало е да бъде решен по време на администрацията на (Барак) Обама “.

Тръмп и представители на неговата администрация нееднократно са посочвали, че Вашингтон не отхвърля потреблението на мощ против Пхенян, като президентът даже заплаши да „ унищожи “ страната, в това число в първата си тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

За момента обаче американските управляващи се лимитират единствено с стопански наказания, последният кръг от които пристигна след провеждането на няколко ракетни и нуклеарни опити на КНДР, в това число и изстрелването на две ракети, минали над Япония. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР