Американският президент Доналд Тръмп затвърди впечатлението, че е в пълна

...
Американският президент Доналд Тръмп затвърди впечатлението, че е в пълна
Коментари Харесай

Тръмп се разсърди на Канада – как смеят да отговарят на US митата със свои

Американският президент Доналд Тръмп затвърди усещането, че е в цялостна изолираност измежду водачите на останалите най-развити стопански системи в света, откакто си потегли преди края на срещата на Г-7 и малко по-късно провокира нов скандал – разгласи, че Съединени американски щати отдръпват подписа си от общото официално съобщение, оповестяват международните организации.

Причината – твърдата позиция на Канада по тематиката с наложените от Тръмп мита върху вноса на метали в Съединени американски щати от съюзни страни. Премиерът Джъстин Трюдо разгласи, че страната му ще отговори на американския протекционизъм с реципрочни ограничения от 1 юли.
Търговската война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз е реалност (ОБЗОР) Губещите от комерсиалната война ще са елементарните консуматори
Очакванията на анализаторите са след сходни дейности и от страна на Мексико и страните от Европейски Съюз в последна сметка американската стопанска система да получи повече щета, в сравнение с изгода от митата.

В два туита от борда на " Еър Форс 1 " на път за Сингапур, тъкмо когато Канада популяризира формалното официално съобщение на Г-7, Тръмп се нахвърли против домакина, като упрекна канадския министър председател, че е нечестен и колеблив.



" Въз основа на подправените изказвания на Джъстин (Трюдо) на неговата конференция и обстоятелството, че Канада постанова солидни мита на нашите американски фермери, служащи и компании, аз инструктирах нашите представители да не утвърждават официалното съобщение, защото ние обмисляме мита върху колите, които наводняват американския пазар ", написа президентът.

Последва нов туит, в който Тръмп упрекна премиера на Канада Джъстин Трюдо, който се държал с него " толкоз добродушно и меко " по време на срещата на Г-7, единствено с цел да даде конференция след заминаването му и да каже, че американските мита са " много оскърбителни " и че " няма да разреши да го тъпчат ". " Много непочтено и едва. Нашите мита са в отговор на неговите 270% върху млечните ни артикули ", съобщи Тръмп.

Последва ответен туит от кабинета на Трюдо, който съобщи, че " министър председателят не е споделил на конференцията нищо, което да не е казвал и преди - и обществено, и в частни диалози с президента ".
Доналд Тръмп: Да върнем Русия в Г-7 Има възможност срещата на върха на най-развитите стопански системи да не приключи с обща декларация
Междувременно френският президент Еманюел Макрон акцентира, че на срещата Европа е застанала в обединен фронт против Тръмп, като означи положително, че събитието е завършило със единодушието на всички страни да се борят с протекционизма.

" Тръмп не искаше да бъде изолиран. Успяхме да го убедим, че " Г-6 плюс 1 " е изцяло постижимо, а той не искаше това ", сподели френският президент.

В Сингапур Тръмп би трябвало да се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун. Това обаче към момента не е изцяло несъмнено, защото историческите диалози на няколко пъти бяха пред неуспех.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР