Американският президент Доналд Тръмп заплаши в Twitter да спре финансовата

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши в Twitter да спре финансовата
Коментари Харесай

Тръмп заплаши палестинците, че ще им спре парите

Американският президент Доналд Тръмп заплаши в Twitter да спре финансовата помощ на Съединени американски щати за палестинците, тъй като „ повече не желаят да договарят за мир “.

„ Даваме всяка година стотици милиони долари на палестинците и не получаваме нито благодарност, нито почитание. Те не желаят даже да преговорят за дълго чакания кротичък контракт с Израел “, афишира Тръмп.

Палестинският президент Махмуд Абас заяви предишния месец, че палестинците няма да одобряват повече никакъв американски кротичък проект, откакто Тръмп едностранно призна Йерусалим за столица на Израел.

Нарушавайки резолюциите на Организация на обединените нации, американският президент загуби статута на Съединени американски щати като почтен медиатор в мирния развой, съобщи Абас.

Междувременно израелският Кнесет през вчерашния ден одобри закон, който ще усложни още спора с палестинците за статуса на Йерусалим.

Законът не разрешава на държавното управление да отстъпва която и да е част от Йерусалим без утвърждението на минимум 80 от 120-те депутати.

Това затруднява още повече прекосяването под палестински суверенитет на някои от регионите на свещения град при постигането на бъдещо спокойно съглашение.

Законът в допълнение трансформира дефиницията за община, тъй че някои от кварталите да бъдат под израелски надзор, макар че жителите им са в болшинството си палестинци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР