Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансиране за Пакистан,

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансиране за Пакистан,
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да спре финансирането за Палестина

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансиране за Пакистан, откакто не желае да договаря с Израел. 

Тръмп реши да отсрочи даването на 255 млн. $, обещани на Пакистан за битка с тероризма. 

" Плащаме на палестинците СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ годишно и не получаваме нито благодарност, нито почитание. Те даже не желаят да договарят за прекомерно закъснелия кротичък контракт с Израел ", написа Тръмп в Туитър.

" Ние изтеглихме от масата Йерусалим - най-тежката част от договарянията, и по тази причина Израел ще би трябвало да се отплати с повече. Но защото палестинците не желаят да договарят за мир, за какво въобще да им вършим в бъдеще такива масирани заплащания? ", написа още Тръмп.  

Американският президент разгневи мнозина в Близкия изток, когато разгласи, че Съединени американски щати признават Йерусалим за столица на Израел и ще реалокират там посолството си. С тази серия от туитове президентът мълчешком призна, че решението му за Йерусалим проваля проектите на неговото държавно управление да възобнови мирния развой сред израелци и палестинци, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Палестинците осъдиха опасността на Тръмп за прекъсване на финансовата помощ. 

" Няма да се поддадем на шантажа (...) Сега той се осмелява да упрекна палестинците за последствията от личните си безотговорни дейности ", съобщи представителката на Организацията за избавление на Палестина (ООП) Ханан Ашрауи. 

Говорител на палестинския президент Махмуд Абас - Набил Абу Рудейна, пък разгласи: " Йерусалим не е за обмен, нито за злато, нито за сребро ".

Палестинците нямат нищо срещу да се върнат на масата на договарянията, прекратени през 2014 година Условието е обаче да бъде основана палестинска страна в границите отпреди завземането от Израел на Западния бряг, Източен Йерусалим и линията Газа по време на Шестдневната война през 1967 година, сподели той. 

" Съединени американски щати би трябвало да се придържат към това, в случай че твърдо желаят мир, както и да защитят ползите си ", допълни Рудейна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР