Американският президент Доналд Тръмп все още не се е обадил

...
Американският президент Доналд Тръмп все още не се е обадил
Коментари Харесай

Тръмп е сърдит на Меркел

Американският президент Доналд Тръмп към момента не се е обадил на немския канцлер Ангела Меркел, с цел да я поздрави за резултатите на изборите във Федералната република, заяви Белият дом, представен от Reuters.

Вашингтон и Берлин се пробват да уговорят телефонен диалог сред двамата водачи, които за последно разговаряха в петък преди вота, сподели представителят на Белия дом Сара Сандърс.

Тя предизвести да не се вършат спекулации за какво Тръмп и Меркел не са се чули и добави, че двете страни се уговарят по кое време да стане позвъняването.

Тръмп има комплицирани връзки с Меркел. Той назова миграционната й политика на отворени порти "катастрофална неточност " и я разкритикува по други въпроси, в това число за двустранната търговия, а тя жигосах неговите политики "Америка преди всичко ".



През юли обаче президентът поздрави канцлера за сполучливо проведената среща на върха на Г-20 в Германия и за "невероятните " и "вдъхновяващите " лидерски умения на водача на Берлин. "Бяхте страхотна и свършихте невероятна работа ", сподели Тръмп на Меркел на конгрес, отдаден на правата на дамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР