Американският президент Доналд Тръмп все още иска войските на САЩ

...
Американският президент Доналд Тръмп все още иска войските на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп: Тръгваме си от Сирия възможно най-скоро

Американският президент Доналд Тръмп към момента желае войските на Съединени американски щати да изоставен Сирия, съобщи Белият дом, представен от Ройтерс и ДПА.

Изявлението беше направено, откакто френският президент Еманюел Макрон сподели, че е убедил Тръмп да резервира американското военно наличие в Сирия.

"Мисията на Съединени американски щати не се е трансформирала - президентът даде ясно да се разбере, че желае американските сили да се приберат вкъщи, колкото е допустимо по-бързо ", съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

"Ние сме решени изцяло да смажем ИДИЛ и да създадем изискванията, които ще предотвратят завръщането на тази организация. Освен това чакаме районните ни съдружници и сътрудници да поемат по-голяма отговорност - както във военно, по този начин и във финансово отношение, с цел да бъде обезпечена сигурността в района ", сподели тя.

По-рано през днешния ден френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция и Съединени американски щати са единомислещи, че военният им ангажимент в Сирия "ще свърши в деня, в който войната против Даеш (групировката "Ислямска страна ") завърши дефинитивно ".

Френският президент сподели това след среща с министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн в Елисейския замък.

В телевизионно изявление, излъчено от телевизия Бе Еф Ем и "Медиапар ", Макрон съобщи, че е убедил американския президент Доналд Тръмп да резервира американското военно наличие в Сирия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР