Американският президент Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс

...
Американският президент Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс
Коментари Харесай

Извънредно от Белия дом: Тръмп уволни Тилърсън, а поста му заема Помпейо! За първи път в историята на САЩ жена ще оглави ЦРУ

Американският президент Доналд Тръмп уволни държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън. Това оповестиха американските медии.

Тилърсън ще бъде сменен от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо. Това прецизира " Вашингтон пост ", написа Блиц.

Тръмп благодари на Тилърсън за свършената му работа и изрази убеденост, че Помпейо ще " свърши фантастична работа " на новия си пост.

" Вашингтон пост "  отбелязва, че администрацията организира голяма смяна в екипа за национална сигурност на фона на информацията за идна среща с КНДР.

Неговият пост ще заеме Джина Хаспел. Тя ще бъде първата жена, която ще оглави Централно разузнавателно управление на САЩ. Преди това тя е била заместител на Помпей.



" Майк Помпео, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ, ще бъде нашият нов държавен секретар. Той ще свърши фантастична работа. Благодаря на Рекс Тилърсън за службата му. Джина Хаспел ще е новият шеф на ЦРУ - първата жена на поста. Честито на всички ", написа Тръмп в края на поста си в Туитър, където разгласи рокадите.

Според трима източници от Белия дом президентът усеща, че сега е моментът за смяната, до момента в който се подготвя за диалози с водача на КНДР Ким Чен-ун.

В обособени известия Помпео и Хаспел благодариха на президента за покачването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР