Американският президент Доналд Тръмп ще обсъди възможността за износ на

...
Американският президент Доналд Тръмп ще обсъди възможността за износ на
Коментари Харесай

Тръмп иска да изнася втечнен газ за България

Американският президент Доналд Тръмп ще разиска опцията за експорт на полутечен газ за България, когато се срещне с водача на страната идната седмица, до момента в който Вашингтон се стреми да понижи енергийната доминация на Русия в Източна Европа. Това съобщи почитан представител на Белия дом в конферентен диалог, съобщи Би Ти Ви, цитирайки Радио Свободна Европа.

Тръмп също по този начин ще насърчи българския министър председател Бойко Борисов да усили разноските за защита на страната, когато двамата се срещнат на 25 ноември в Белия дом. Тръмп ще насърчи Борисов да реализира предложения от Алианса най-малко разноски за защита от 2 % от Брутният вътрешен продукт. " България е член на НАТО от 15 години. Време е да покаже спомагателна мотивация, увеличавайки разноските си за защита и участвайки в разнообразни задачи на НАТО ", съобщи американският представител.

България наскоро контракти покупка на изтребители Ф-16. Представителят на Белия дом назова договорката значим знак, че България „ приема съществено " обещанието да усили разноските за защита. България, както и доста от нейните източноевропейски съседи, внася по-голямата част от нужния ѝ нефт и газ от Русия, което съгласно Съединени американски щати дава на Кремъл доста въздействие над тези страни, отбелязва медията, като припомня, че Съединени американски щати претърпяват невиждан взрив на произвеждане на природен газ и американските енергийни компании търсят нови експортни пазари, в това число в Европа и Азия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР