Американският президент Доналд Тръмп се срещна днес с британската кралица

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна днес с британската кралица
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с Елизабет Втора в Уиндзорския замък

Американският президент Доналд Тръмп се срещна през днешния ден с английската кралица Елизабет Втора в Уиндзорския палат, съобщи Ройтерс.

Първото визитата на Тръмп във Англия като президент не беше същинска държавна аудиенция, каквато той обещаваше в началото. Президентът на Съединени американски щати обаче беше приветстван от боен оркестър в Уиндзорския палат, след което той и брачната половинка му Мелания влязоха да пият чай с кралицата.
13
Елизабет Втора поздрави двойката с усмивка, макар че преди този момент поглеждаше часовника си, до момента в който чакаше те да дойдат.

В един миг по време на инспекцията на караула Тръмп ненадейно спря и 92-годишната кралица трябваше да го заобиколи.

Графикът на Белия дом предвиждаше срещата на чай сред кралицата и президентската двойка да продължи 25 минути. Това беше последната част от тяхното публично посещаване.
13
Тръмп дойде в Уиндзорския палат, откакто сутринта посети английската кралска военна академия в Сандхърст и се срещна с министър-председателката Тереза Мей в резиденцията й Чекърс.

Десетки хиляди хора стачкуваха денем в Лондон против визитата на американския президент.

По-късно през днешния ден Тръмп отпътува на частно посещаване в Шотландия, където ще прекара два дни, след което отива в Хелзинки за среща с съветския президент Владимир Путин, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР