Американският президент Доналд Тръмп се е пошегувал, когато е казал,

...
Американският президент Доналд Тръмп се е пошегувал, когато е казал,
Коментари Харесай

Белият дом: Тръмп се е пошегувал, че обича Уикилийкс

Американският президент Доналд Тръмп се е пошегувал, когато е споделил, че обича " Уикилийкс ". Това съобщи представителят на Белия дом Сара Сандърс в отговор на журналистически въпрос по отношение на спорните изказвания на президента.

Припомняме, че малко откакто основателят на уеб страницата Джулиан Асандж бе арстуван в еквадорското посолство в Лондон, Тръмп разяснява, не знае нищо по тематиката и тя не го вълнува.

Медиите обаче незабавно припомниха предизборни изказвания на президента от 2016 година, които демонстрират тотално разминаване с днешната му позиция.

Тогава претендентът на републиканците освен хвали разкритията на уеб страницата, н о и декларира неведнъж, че " Обича да чете " Уикилийкс ".

През 2017 година, към този момент като президент Тръмп декларира, че не поддържа, само че и няма да се опълчи на арест на Асандж.
 Тръмп не знаел нищо за Асандж и
Тръмп не знаел нищо за Асандж и " Уикилийкс "

Въпреки че по време на предизборната си акция хвали уеб страницата и разкритията му

Основателят на WikiLeaks беше задържан поради нарушение на изискванията на гаранцията и искане за екстрадиция от страна на Съединени американски щати. Арестът беше осъществен, откакто Еквадор приключи убежището, което му предоставяше, изтъквайки като причина многократните му нарушавания по време на престоя му в посолството, намесвайки се в политиката на сътрудниците на Еквадор.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж , обвинявайки го в скрит план с Челси Манинг за осъществяване на навлизане в компютри и кражба на класифицирана информация .

Той може да лежи до 5 години в затвор в Съединени американски щати , в случай че бъде приет за отговорен.

Преди това обаче Швеция може да изиска делото за обезчестяване против него да бъде обновено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР