Американският президент Доналд Тръмп призова Великобритания да откаже да плаща

...
Американският президент Доналд Тръмп призова Великобритания да откаже да плаща
Коментари Харесай

Тръмп призова Великобритания да не плаща цената за Брекзит

Американският президент Доналд Тръмп прикани Англия да откаже да заплаща 39-те милиарда паунда, които са цената за разлъка с Европейския съюз, съобщи през вчерашния ден Ройтерс.

Тръмп също по този начин посъветва Лондон да се отдръпна от договарянията с Европейски Съюз за овакантяване на блока, в случай че не получи това, което желае, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление за вестник " Сънди таймс " в навечерието на държавната му аудиенция във Англия, която ще стартира на следващия ден, Тръмп съобщи, че идващият английски водач би трябвало да прати последователя на твърдия Брекзит Найджъл Фараж да води договарянията за Брекзит.

Тръмп сподели, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз тази година.

" Те би трябвало да приключат с това. Аз бих се отдръпнал. Ако не получиш обективна договорка, се оттегляш ", уточни американският президент.

Тръмп още веднъж изрази поддръжката си за тези от претендентите за премиерския пост във Англия, които обявиха, че тя би трябвало да напусне Европейски Съюз на 31 октомври с или без договорка.

Сред тези претенденти е някогашният английски външен министър Борис Джонсън, който Тръмп похвали в изявление от петък за вестник " Сън ". Кандидати са също някогашният министър по въпросите на Брекзит Доминик Рааб и вътрешният министър Саджид Джавид.

Тръмп сподели, че съгласно него Консервативната партия е позволила неточност, че не е заела водача на Партията на Брекзита Найджъл Фараж в договарянията в Брюксел след неговото сполучливо показване на изборите за Европейски парламент предишния месец.

" Много одобрявам Найджъл. Той има доста да предложи - той е доста интелигентен човек. Те няма да го ангажират (с договарянията за Брекзит), само че единствено си помислете какъв брой добре щеше да е, в случай че го създадат. Просто към момента не са се досетили за това ", посочи Тръмп.

По въпроса с цената за Брекзит, Тръмп съобщи: " Ако бях на тяхно място, нямаше да заплащам 50 милиарда $. Това е голяма сума ". Тръмп сподели още, че първо ще би трябвало да " опознае " ветерана социалист отпред на Лейбъристката партия Джереми Корбин преди да разреши на американското разузнаване да споделя най-чувствителните си секрети с едно вероятно държавно управление с твърди леви убеждения.

Американският президент предизвести английските министри да не изложат на заплаха шерването на разследваща информация, позволявайки на китайския софтуерен колос Хуавей да построи своя безжична информационна мрежа от пето потомство (5G) във Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР