Американският президент Доналд Тръмп призна в интервю за Fox News,

...
Американският президент Доналд Тръмп призна в интервю за Fox News,
Коментари Харесай

Тръмп призна по телевизията, че искал да ликвидира Башар Асад

Американският президент Доналд Тръмп призна в изявление за Fox News, че е желал да ликвидира сирийския водач Башар Асад, само че министърът на защитата Джеймс Матис е бил срещу.

" Бих го отстранил. Подготвих всичко, само че Матис не искаше да го вършим ", съобщи Тръмп. Американският президент разказа някогашния боен министър Матис като " военачалник, който се справяше неприятно със отговорностите си ". Сирия е в революция от 2011 година насам. Русия поддържа режима на Башар Асад, до момента в който американските войски поддържат кюрдски бойци, които се бият против него.

На въпрос съжалява ли, че Асад не е бил погубен, и не е ли обвързвано това с позицията на Русия, Тръмп съобщи, че " не изпитва страдание ". " Не го считам за добър човек и имаше опция да създадем това, само че Матис беше срещу, Матис беше срещу такива ограничения ", добави президентът. Агенция Bloomberg напомня, че в книга на американския публицист Боб Удуърд има изказване, че Тръмп желал от Матис да приготви проект да убийството на Асад, само че Матис не се съгласил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР