Американският президент Доналд Тръмп призна, че Русия може да се

...
Американският президент Доналд Тръмп призна, че Русия може да се
Коментари Харесай

Тръмп се извъртя тотално: Русия може да се е намесила в изборите

Американският президент Доналд Тръмп призна, че Русия може да се е намесила в изборите през 2016 година, които го издигнаха на власт, само че съобщи, че е изцяло допустимо и други страни да са подхванали сходни дейности, съобщи Агенция Франс Прес.

"Казах го доста просто. Мисля, че би могла да бъде Русия. Но също по този начин мисля, че може да са и други страни. Няма да бъда съответен, само че съм на мнение, че доста хора се намесват ", съобщи Тръмп в границите на визитата си във Варшава. И зопълни: " Това се случва от доста време - от доста, доста години ".

Руската интервенция в изборите е обект на следствие в Съединени американски щати - както от ФБР, по този начин и от Конгреса, само че от Кремъл изрично отхвърлят обвиняванията.

Според мнозина анализатори Тръмп преднамерено избра Варшава за първа спирка преди късата си, само че интензивна обиколка в Европа преди Срещата на 7-20 в Хамбург, защото Полша е един от най-верните съдружници на Съединени американски щати.

Американският президент насочи и изненадваща рецензия към Русия, описвайки дейностите на Москва като " дестабилизиращи ".

В изявление от Варшава - единствено ден преди първия си контакт очи в очи с съветския президент Владимир Путин преди общата среща на Г-20, Тръмп съобщи, че Съединени американски щати работят интензивно със своите съдружници, с цел да се опълчват на " съветските дейности и дестабилизиращо държание ".

В изявлението си той засегна и тематиката за нуклеарните и ракетни опити на Северна Корея, призовавайки интернационалната общественост да подсигурява, че ще има последици за държанието на Пхенян. Президентът на Съединени американски щати също по този начин уточни, че самият той обмисля строги последици, съобщи БГНЕС.

Тръмп разяснява тематиката, откакто денонощие по-рано в профила си в Twitter разгласи, че през първото тримесечие на годината размерът на търговията сред Китай и КНДР се е нараснал с 40%, добавяйки:

" Толкова по въпроса, че Китай работи с нас - само че би трябвало да опитаме. Призовавам всички народи да се опълчват на тази международна опасност и намерено да показват на Северна Корея, че има последици за нейното доста, доста неприятно държание ", сподели той.

" Имам някои доста, доста строги неща, които премислям " ", сподели Тръмп и добви, че " това не значи, че ще ги правим ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР