Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Елисейския дворец за среща

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Елисейския дворец за среща
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон обсъждат единната европейска армия


Американският президент Доналд Тръмп дойде в Елисейския замък за среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон, оповестява Ройтерс. Тръмп е във Франция този уикенд за честванията на 100-годишнината от края на Първата международна война, съобщи БГНЕС.

Разговорите в Париж сред двамата водачи се организират единствено часове, откакто президентът на Съединени американски щати дефинира като „ безпределно обидно ” предлагането на Макрон при започване на седмицата Европа да сътвори лична войска, с цел да се пази от евентуални врагове, в това число Вашингтон и Москва. Тръмп бе приветстван на централния вход на президентската резиденция във френската столица персонално от Макрон. Впечатление обаче направи обстоятелството, че ръкостискането и поздравите сред двамата водачи бяха много по-сдържани по отношение на предходната им среща.

Малко преди идването на Тръмп в Елисейския замък Макрон съобщи, че Европа би трябвало да поеме по-голяма отговорност за личната си защита и бе безапелационен, че споделя мнението на американския си сътрудник, че би трябвало „ по-голямо шерване на товара ”, а точно Европа да поеме по-голям дял във финансирането на НАТО.

От офиса на Макрон бяха безапелационни, че гневът на Тръмп се дължи на погрешно интерпретиране на думите на френския президент. Според прессекретаря на Елисейския замък Макрон в никакъв случай не е казвал, че „ Европа се нуждае от войска против Съединени американски щати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР