Американският президент Доналд Тръмп принуди японския премиер Шинзо Абе да

...
Американският президент Доналд Тръмп принуди японския премиер Шинзо Абе да
Коментари Харесай

Тръмп притиска Япония да произвежда повече автомобили в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп принуди японския министър председател Шинзо Абе да накара японските автомобилопроизводители да създават повече транспортни средства в Съединените щати, сочат данни от срещата на посланика на Съединени американски щати в Япония в събота, представени от Reuters.

Двамата разискаха скорошните обществени изказвания на японските автомобилни производители, в това число решението на Toyota Motor Corp да влага повече в американски предприятия.

„ Разговаряхме за нуждата да има повече придвижване в тази посока, само че мисля, че президентът гледа позитивно и че ще забележим сходно оживление, както считат и всички икономисти “, сподели дипломат Уилям Хагерти.

Тръмп съобщи пред заседание в Грийн Бей, Уисконсин, че Абе му е заречен инвестиция в размер на 40 милиарда $ от страна на японските автомобилни компании, която ще бъде ориентирана към разширение на активността на техните фабрики в Съединени американски щати.

Toyota, най-големият японски авто производител, съобщи предишния месец, че ще влага повече от обещаните през 2017 година 10 милиарда $ за пет години напред, като този ангажимент ще доближи размер от 13 милиарда $ за същия интервал.

Американският президент натисна японските автомобилни производители да обезпечат повече работни места в Съединените щати, защото Белият дом заплашва да наложи мита до 25% върху вноса на транспортни средства, базирайки се на националната сигурност.

Тръмп съобщи в петък, че е допустимо Съединените щати и Япония да реализират ново двустранно комерсиално съглашение преди визитата му в Токио през май.

„ Искаме да подсигуряваме, че Съединени американски щати имат търговски връзки с Япония, които са не по-малко удобни от тези с всяка друга страна “, сподели още Хагерти в телефонен диалог с кореспонденти. Той осведоми, че Тръмп възнамерява да участва на срещата на върха на 20-те индустриални страни, която ще се организира в Осака, Япония през юни.

Посланикът прибавя, че американския президент остава огромен оптимист във връзка с договарянията с Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР