Американският президент Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет пастор Андрю

...
Американският президент Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет пастор Андрю
Коментари Харесай

Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет пастор Андрю Брънсън, който се прибра в САЩ от Турция



Американският президент Доналд Тръмп одобри в Овалния кабинет свещеник Андрю Брънсън, който се прибра в Съединените щати, откакто беше арестуван в продължение на две години в Турция. Тръмп не пропусна да благодари на турския си сътрудник Реджеп Ердоган " за неговата помощ ", като изрази вяра, че освобождението на Брънсън ще означи началото на по-добри връзки сред двете страни.

Само ден след освобождението му от домакински арест в Турция, Брънсън се срещна и се помоли, дружно с Тръмп в Овалния кабинет, като благодари на президента, че " в действителност се борил за християните ”.

Брънсън беше лишен от независимост през октомври 2016 година поради обвиняване във връзки с терористична група, която се счита за част от несполучливия опит за прелом против държавното управление на президента Реджеп Ердоган. Турски съд в петък постанови мисионерът да бъде освободен от домашния арест, откакто постанови присъда от три години затвор, които обаче той към този момент е излежал.

Брънсън благодари на Тръмп и на членовете на Конгреса от двата политически спектъра, които са работили за освобождението му. В мощно трагичен миг той коленичи и се помоли дружно с президента като изиска от Бог " свръхестествена мъдрост, с цел да извърши всички проекти, които имате за страната и за него ".

В своя коментар президентът съобщи, че е " огромна чест " да посрещне Брънсън в Белия дом и също благодари на редица законодатели и членове на кабинета за съдействието им за застраховане на освобождението на пастора.

По-рано американският президент написа в туитър, че не е имало никаква загадка сделка с Анкара, с цел да се стигне до удобната развръзка на случая, само че въпреки всичко благодари на Ердоган за помощта. " Нямаше никаква договорка с Турция за освобождението и завръщането на свещеник Андрю Брънсън. Аз не подписвам покупко-продажби за заложници ", написа той. " Има обаче огромна признателност от името на Съединените щати, което ще докара до по-добри, може би даже прелестни връзки сред двете страни ”, са думите на Тръмп.

Същевременно, в изявление за Си Би Ес, Доналд Тръмп заплаши различен собствен съдружник в Близкия изток - Саудитска Арабия, с тежки последствия, в случай че се потвърди, че Рияд стои зад изгубването на журналиста Джамал Хашоги. Тръмп обаче беше безапелационен, че каквото и да покаже следствието, Вашингтон няма да разтрогне оръжейните си покупко-продажби с Рияд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР