Американският президент Доналд Тръмп предупреди върховният духовен лидер на Иран

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди върховният духовен лидер на Иран
Коментари Харесай

Тръмп с предупредителни заплахи към Иран

Американският президент Доналд Тръмп предизвести висшият нравствен водач на Иран аятолах Али Хаменей „ да бъде доста деликатен с думите си ”, предава ТАСС.

„ Така нареченият висш водач на Иран, който напоследък не беше толкоз висш, сподели някои неприятни неща за Съединени американски щати и Европа. Икономиката им се срутва, а народът страда. Той би трябвало да бъде доста деликатен с думите си! ”, написа президентът в профила си в обществената мрежаTwitter.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин прикани управляващите в Иран да трансформират своята политика и да създадат републиката „ още веднъж велика ”.

Той разгласява това в отговор на известие вTwitter на аятолах Али Хаменей, в което написа, че Съединени американски щати не поддържат иранския народ, а в действителност " забиват нож " в гърба му. Тръмп разгласява превод на своето обръщение и на персийски език.

В петък Хаменей подлага на критика решението на Евротройка (Германия, Франция, Великобритания) да стартира механизъм за споразумяване на разногласия в границите на нуклеарната договорка.

„ На Европа не може да се има вяра. Всъщност тези страни повтарят единствено думите на Съединените щати ”, сподели Хаменей. Според него „ европейските страни желаят да изправят Иран на колене ”.

Хаменей също назова убийството на командващия специфичните елементи Ал-Кудс от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитни елементи на иранските въоръжени сили) военачалник Касем Сюлеймани срам за Съединените щати.

Във вторник външните министри на Германия, Франция и Обединеното кралство оповестиха старта на механизма за решение на разногласия като част от използването на Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA) по иранската нуклеарна стратегия.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР