Американският президент Доналд Тръмп предложи промени в разпоредбите за нелегалните

...
Американският президент Доналд Тръмп предложи промени в разпоредбите за нелегалните
Коментари Харесай

Тръмп не изключва стрелба по мигранти на границата, ако има провокации

Американският президент Доналд Тръмп предложи промени в наредбите за незаконните имигранти и правото да желаят леговище в Съединените щати. Очаква се още през идната седмица да бъде публикуван декрет, с който да отпадне досегашния закон, допускащ на деца, родени в страната, да получават поданство. Пред публицисти, Тръмп не изключи вид разположените по границата с Мексико служители на реда да стрелят по мигрантите, в случай че бъдат предизвикани.

На финала на акцията преди основните за ръководството му междинни избори за Конгрес, Доналд Тръмп остава фокусиран върху тематиката за миграцията. До дни ще подпише декрет, съгласно който имигрантите, влезнали незаконно в Съединените щати, няма да могат да изискат леговище. Ще отпадне и досегашния закон, при който родените в страната деца ставаха американски жители.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Нелегални имигранти няма да бъдат допускани в Съединените щати. Който си мисли, че това е допустимо да се случи, би трябвало да знае, че това е загуба на време и пари.
За леговище ще могат да аплайват единствено тези, минали през формалните гранични пунктове. А на въпрос дали разположените по границата военни, които се чака да станат 15 000, ще употребяват оръжие против мигрантите, Тръмп отговори по този начин:
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Ако мигрантите хвърлят камъни по военните, военните ще откриват огън. Казах им - приемайте камъните като пушки и отвръщайте по съответния метод.
Острата изразителност на Тръмп обаче стартира да провокира от ден на ден рецензии даже в редиците на Републиканската партия. Опасенията са, че бежанската му политика може да докара от мощен отлив от симпатизанти, в интерес на демократите.

На фона на съвета да се концентрира върху по-значими тематики, като стопанската система да вземем за пример, Тръмп организира телефонен диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин, избран и от двамата като " значим и доста положителен ". Китайският и американският президент са се споразумели да засилят икономическото си съдействие и да се срещнат по време на идната среща на Г-20 този месец.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Manuel Balce Ceneta
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР