Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че скоро ще издаде указ,

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че скоро ще издаде указ,
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че ще наложи санкции срещу Турция и ще удвои митата за стомана

Американският президент Доналд Тръмп удостовери, че " скоро " ще издаде декрет, с който ще позволи да бъдат наложени наказания против настоящи и някогашни представители на управляващите.

Мерките ще включват още връщането на двойните мита върху вноса на стомана от Турция в размер на 50 на 100 - такива бяха наложени (за стоманата, алуминия и още няколко стоки) в разгара на разногласието сред Анкара и Вашингтон предходната година, който имаше унищожителен резултат върху турската лира.

Освен това Съединените щати неотложно ще спрат комерсиалните договаряния, които се водят с Турция за договорка на стойност 100 милиарда $, се споделя още в изказване на американския президент, публикувано в профила му в " Туитър ".

Указът ще даде опция на Съединени американски щати да наложат " мощни спомагателни наказания на всеки, който може да е забъркан в съществени нарушавания на човешките права, във възпрепятстване на прекратяването на огъня, в основаване на спънки на вътрешно разселени хора да се завръщат вкъщи, в наложително репатриране на бежанци или застрашаване на мира, сигурността и стабилността в Сирия. "

По-рано " Блумбърг " заяви, че ограниченията (които президентът по-рано назова " огромни наказания " ) може да бъдат наложени още през днешния ден. Американско издание с експертиза в близкоизточната политика заяви, че е обсъждана опцията те да засягат турския сътрудник на Тръмп, президента Реджеп Тайип Ердоган, само че тази информация не бе доказана.

Държавният глава обосновава решението си като споделя, че е " бил изцяло явен " в диалозите си с Ердоган - " дейностите на Турция форсират филантропична рецесия и основават изискванията за вероятни военни закононарушения. "

Към края на изказването Тръмп прибавя, че Съединени американски щати " нападателно ще употребяват стопански наказания " против тези, които основават опция и финансират сходни закононарушения в Сирия. " Напълно съм квалифициран да унищожа бързо турската стопанска система, в случай че турските водачи продължат по този рисков и разрушителен път. "

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР