Американският президент Доналд Тръмп помилва 26 граждани в сряда, включително

...
Американският президент Доналд Тръмп помилва 26 граждани в сряда, включително
Коментари Харесай

Тръмп помилва 26 души

Американският президент Доналд Тръмп помилва 26 жители в сряда , в това число някогашния началник на предизборния му щаб Пол Манафорт и някогашния консултант Роджър Стоун. Изявлението беше публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Освен това присъдите за трима други лица бяха отчасти или напълно сменени . Сред помилваните е и бащата на зетя на Тръмп и старши консултант на Тръмп Джаред Кушнер Чарлз. Чарлз Кушнър е наказан за подправени данъчни заявления.
 Тръмп помилва някогашни сътрудници
Тръмп помилва някогашни сътрудници

Ходът бе предстоящ и идва седмици преди края на мандата му

Манафорт се причисли към предизборния щаб на Тръмп през март 2016 година, оглави го през юни, само че беше уволнен през август, откакто Украйна го упрекна в нелегално приемане на огромни суми пари през 2007-2012 година На 8 март 2019 година съдът в Александрия, Вирджиния, осъди Манафорт на близо четири години затвор за данъчни и банкови нарушавания и задържане на задгранични банкови сметки. На 13 март 2019 година съд във Вашингтон го осъди на три години и шест месеца затвор за лъжесвидетелстване и неспазване на законите за лобизма. През май тази година Манафорт беше освободен от пандиза в Пенсилвания заради пандемията. Позволено му е да изтърпи остатъка от присъдата си вкъщи.
 CNN: Тръмп ще помилва всеобщо
CNN: Тръмп ще помилва всеобщо

Политика на Белия дом преди януари

Служители на специфичния прокурор Робърт Мюлер, който разследваше съветската интервенция в изборите през 2016 година в Съединени американски щати, упрекнаха Роджър Стоун в опит да получи откраднат от хакери материал от " Уикилийкс ", който може да навреди на съперничката на Тръмп Хилари Клинтън по време на предходната предизборна акция.
 Разследват корупционна скица за опрощение от президента на Съединени американски щати
Разследват корупционна скица за опрощение от президента на Съединени американски щати

След разкритията за Джулиани и помилването на Флин

Доналд Тръмп помилва 15 души във вторник и понижи отчасти или напълно присъдите за още петима жители. Сред помилваните е някогашният консултант на Тръмп за предизборната акция Джордж Пападопулос. Освен това описът включва холандски жител Алекс ван дер Зуан, който бе упрекнат в лъжесвидетелстване като част от следствието от специфичния прокурор Мюлер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР