Американският президент Доналд Тръмп поиска европейските държави да приемат обратно

...
Американският президент Доналд Тръмп поиска европейските държави да приемат обратно
Коментари Харесай

Тръмп се закани да върне бойци на Ислямска държава в Европа

Американският президент Доналд Тръмп изиска европейските страни да одобряват назад жителите си, отпътували за Сирия, с цел да водят война за "Ислямска страна ", като в противоположен случай заплаши да пусне хванатите бойци в Европа.

"Имаме хиляди бойци на "Ислямска страна ", които желаеме Европа да одобри. Нека да забележим дали ще ги одобряват, а в случай че не, евентуално ще би трябвало да ги пуснем към Европа ", съобщи Тръмп пред кореспонденти пред Белия дом, представен от международните организации.

Около 2000 задгранични екстремистки бойци са арестувани от подкрепяната от Съединени американски щати и ръководена от кюрдите коалиция Сирийски демократични сили (СДС), а Вашингтон приканва страните по целия свят да одобряват назад жителите си и да ги изправят пред правораздаването.

Съединени американски щати предизвестиха, че екстремистката формация "Ислямска страна " остава сериозна опасност макар разгрома на физическия "халифат " в Ирак и Сирия, като в същото време показват, че Ал Каида се е съвзела до върховите нива на силата си.

Главният американски координатор за битката с тероризма Нейтан Сейлс съобщи пред кореспонденти във Вашингтон, че е нужно световно изпитание за изтласкване на "Ислямска страна " от Афганистан и Африка, изключително в Нигерия, и Съединени американски щати не могат да водят войната сами.

"Ислямска страна " "предприема все по-смъртоносни набези " и "се уголемява в нови региони ", добави Сейлс.

В региони в Ирак и Сирия групировката към момента разполага с към 15 000 бойци, сподели Джеймс Джефри, специфичен представител на Съединени американски щати в интернационалната коалиция против "Ислямска страна ".

Джефри акцентира, че "Ислямска страна " има замъци в Сирия, които са в територии отвън обсега на интервенциите на Съединени американски щати и Съюз на демократичните сили в Североизточна Сирия, в това число в райони под контрола на сирийския президент Башар Асад.

Докато през последните години вниманието на света се изместваше към "Ислямска страна ", Ал Каида съумя да завоюва позиции, предизвести Сейлс.

"Ал Каида е толкоз мощна, колкото постоянно е била ", добави той.

Американските чиновници отхвърлят да разясняват известията, че Хамза бин Ладен, наследник на някогашния лидер на Ал Каида Осама бин Ладен, е бил погубен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР