Американският президент Доналд Тръмп похвали Полша за помощта й в

...
Американският президент Доналд Тръмп похвали Полша за помощта й в
Коментари Харесай

Полша разполага ракети Пейтриът срещу Русия

Американският президент Доналд Тръмп похвали Полша за помощта й в битката с групировката "Ислямска страна ", съобщи АП.

След срещата си във Варшава с президента на Полша Анджей Дуда Тръмп сподели, че полската войска оказва помощ за обучаването на иракските специфични сили и прави разследващи задачи.

Американският водач означи, че полски бойци се борят и работят дружно с американските войски в Ирак и Афганистан и посочи, че Полша е една от дребното страни в НАТО, които отделят за защита 2 % от брутния си вътрешен артикул.



Дуда акцентира нуждата от усилване на трансатлантическата сигурност и енергийно съдействие и прикани за дълготрайни доставки на американски полутечен газ.

Тръмп и Дуда разискаха значимостта на американското военно наличие в Полша. Американският президент благодари на Полша за това, че приема 5000 военнослужещи на Съединени американски щати на своя територия и за поддръжката й за НАТО, показва ДПА.

Силният съюз с Полша продължава да има решаващо значение, с цел да не се стига до спор и с цел да подсигурява, че Европа в никакъв случай повече няма да бъде опустошена от война сред великите сили ", сподели Тръмп, като акцентира значимостта на НАТО за Източна Европа в миг, когато Русия дестабилизира района.





Дуда похвали Тръмп, че "мисли доста съществено " за полската сигурност. "САЩ мислят доста съществено и президентът Тръмп мисли доста съществено за сигурността на Полша ", съобщи той.

Разговаряхме за наличието на американски войски в Полша, за укрепването на сигурността в нашата част от Европа, източния фланг на НАТО, за обстановката в региона на сигурността, за Украйна, наближаващите учения "Запад-2017 ", които ще се състоят в Беларус, разговаряхме за договорите за модернизиране на полската войска, съглашението за покупка на ракети "Пейтриът ", реализирането на плана "Висла ", съобщи полският президент.

Полша подписа съглашение със Съединени американски щати за доставка на американски системи за противоракетна защита "Пейтриът ", заяви преди този момент полският министър на защитата Антони Мачеревич.

По думите му тези системи ще разрешат дейно да се противодейства на съветските ракети "Искандер ". По проект първите ракетни комплекси "Пейтриът " ще дойдат в Полша към 2022 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР