Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да
Коментари Харесай

Тръмп ограничи с указ защитата на социалните мрежи

Американският президент Доналд Тръмп подписа декрет, чиято цел е да ограничи отбраната, с която се употребяват обществените мрежи, и свободата, с която разполагат при модериране на наличието си.

" Ние сме тук през днешния ден, с цел да защитим свободата на словото от една от най-големите закани ", съобщи Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който евентуално ще докара до дълга правосъдна борба, отбелязва Франс прес.

Тръмп упрекна Туитър в дейности, неприсъщи на една неутрална платформа, откакто обществената мрежа за първи път сложи сигнален знак на някои негови постове, подсказвайки на клиентите си да ревизират достоверността на съдържащите се в тях изказвания:

" Малък брой медийни монополи управляват огромна част от всички обществени и частни връзки в Съединените щати. Те разполагат с неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всевъзможен тип връзка сред обособени персони и необятната аудитория ", посочи Тръмп във връзка с гигантските софтуерни компании от Силициевата котловина.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че указът му съдържа условие за основаването на нови законови правила за активността на обществените мрежи, с цел да не може към този момент да се употребяват от същата юридическа отбрана, както до момента.

По-рано шефът на Facebook Марк Зукърбърг съобщи, че огромните обществени мрежи не трябва да се трансформират в пазители на политическата тирада в интернет. Той сподели това, откакто Тръмп заплаши да наложи регулации на тези компании, съобщи ДПА.

" Не считам, че Facebook или която и да е интернет платформа би трябвало да бъде съдия на истината ", сподели Зукърбърг в изявление за CNBC и дефинира сходен сюжет като нещо рисково.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР