Американският президент Доналд Тръмп подписа днес документ, нареждащ да не

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа днес документ, нареждащ да не
Коментари Харесай

Тръмп отсече: Мигрантите, които влизат в САЩ нелегално, няма да имат право на убежище

Американският президент Доналд Тръмп подписа през днешния ден документ, нареждащ да не се дава леговище на мигранти, които влизат в Съединени американски щати незаконно през американско-мексиканската граница, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп се базира на пълномощията си в региона на националната сигурност, с цел да забрани влизането в Съединени американски щати на жители на няколко страни, в които живеят най-вече мюсюлмани, и сподели, че желае хората да идват в Съединени американски щати по легален път.

Президентът взе това решение частично поради колоните централноамерикански мигранти, които постепенно се придвижват към Съединени американски щати, само че длъжностни лица споделят, че мярката ще важи за всеки, хванат да прекосява границата нелегално. Тя ще бъде в действие 90 дни, означи ДПА.

Тръмп съобщи пред публицисти в Белия дом, че не е обсъждал следствието за съветска интервенция в американските президентски избори през 2016 година с Матю Уитакър, преди да го назначи за и.д. основен прокурор, съобщи Ройтерс.

Президентът отбрани решението си да избере Уитакър, който бе подложен на критика поради мненията му за следствието. Тръмп сподели, че Уитакър има отлична известност и е бил предложен от някогашния губернатор на Айова Тери Бранстад, който в този момент е дипломат в Китай.

Уитакър обществено разкритикува следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър, а демократите го приканиха да не приема назначението, тъй като считат, че то е за да се попречи на следствието.

Тръмп сподели още, че до края на годината ще вземе решение кого да номинира за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Той съобщи, че обмисля няколко разновидността, в това число говорителката на държавния департамент Хедър Науърт.

Сегашната посланичка в международната организация Ники Хейли сподели предишния месец, че ще се отдръпна от поста до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР