Американският президент Доналд Тръмп планира „това лято“ да посети Великобритания,

...
Американският президент Доналд Тръмп планира „това лято“ да посети Великобритания,
Коментари Харесай

Тръмп планира посещение във Великобритания през лятото

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява „ това лято “ да посети Англия, заяви в. „ Индипендънт “.
Откакто влезе в Белия дом през 2016 година, Тръмп не е посещавал Англия. Беше пропусната опцията, за която се говореше – през януари за откриването на американското посолство.
В. „ Дейли Мейл “ заяви, че визитата на Тръмп била „ записана “ за месец юли, а в. „ Дейли Телеграф “ пък, като се базира на неназован източник, заяви, че президеннтът се готвел да отиде в Лондон „ в късното лято “.
Тръмп анулира визитата си за откриването на новото американско посолство, критикувайки преместването на представителството от влиятелния квартал „ Мейфеър “ в централен Лондон в „ отдалечения “ Найн Елмс южно от Темза. Президентът насочи рецензии към разноските за новото посолство и мястото като „ неприятна договорка “.
След анулацията на визитата в медиите се появиха спекулации, че Тръмп бил афектиран от пренебрежението към него от страна на обществени фигури в Обединеното кралство.
Външният министър Борис Джонсън упрекна кмета на Лондон Садик Хан, че е заплашил по този начин наречените " специфични връзки ", откакто съобщи, че президентът е " получил посланието " от лондончани и щеше да бъде посрещнат от " всеобщи мирни митинги ", в случай че направи визитата.
Президентът претърпя бурни връзки с Тереза Мей от встъпването си в служба, като министър председателят обществено подлага на критика изказванията му по отношение на мюсюлманите, тероризма и климатичните промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР