Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „голям проблем“,

...
Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „голям проблем“,
Коментари Харесай

Американският президент се закани люто на КНДР: Северна Корея е „голям проблем“, който трябва „да бъде решен“

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Северна Корея като „ огромен проблем “, който би трябвало „ да бъде решен “. Това оповестяват международните организации.

Пред кореспонденти на борда на самолета си - Air force one, на път за Япония той съобщи, че във връзка с Северна Корея „ в продължение на 25 години е била показвана тотална уязвимост “.

Той уточни, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в листата с страни, подкрепящи тероризма.

След кацането си в Япония, пред военнослужещите във Военновъздушни сили база „ Йокота” край Токио Тръмп дефинира Страната на изгряващото слънце като „ скъп сътрудник и извънредно значим съюзник”.

Според организация „ Киодо”, обаче, американският държавен глава през последните седмици е подлагал на критика японските ръководители поради решението им да не смъкват прелетелите над територията им севернокорейски ракети.

„ Те трябваше да ги смъкват. Защо не смъкнаха ракетите, прелитащи над тяхна територия? Това е страната на самураите, не го разбирам “, е споделил Тръмп съгласно дипломатически източници, представени от организацията.

Ракетната и нуклеарна стратегии на КНДР ще са измежду главните тематики на азиатската обиколка на американския президент, която се чака да бъде най-продължителната от времената на Буш-старши насам. Той съобщи, че ще приказва „ като еднакъв с равен” с китайския водач Си Дзинпин.

БЛИЦ напомня, че малко по-рано през днешния ден Тръмп пък разобличи виновниците за йеменската ракета, която удари саудитската столица .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Труд
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР