Американският президент Доналд Тръмп обяви в реч по време на

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви в реч по време на
Коментари Харесай

САЩ няма да толерират повече хроничните нарушения в търговията, отсече Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп разгласи в тирада по време на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанския конгрес за икономическо съдействие (APEC), че Съединени американски щати няма да търпят " хронични нарушавания на търговията " от която и да било страна , която " подценява разпоредбите, с цел да получи преимущество " в региона на търговията.

 Съединени американски щати и Китай - другари и търговски сътрудници
Съединени американски щати и Китай - другари и търговски сътрудници

Едно другарство и покупко-продажби на стойност 250 милиарда $

Той още веднъж упрекна Китай и " доста други " страни, че " се възползват " от Съединени американски щати с техните " нечестни " търговски практики . Тръмп обаче още веднъж удостовери позицията си, че не упреква тези страни, а предходните американски администрации, които не са съумели да сторят нещо по казуса.

Тръмп означи, че Вашингтон желае да влезе във " взаимноизгодни " двустранни търговски връзки с всяка страна в Индо-тихоокеанския район , които са подготвени да се придържат към разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО) и че Съединени американски щати чакат от всички страни " тъкмо да следват разпоредбите ".

" Очакваме пазарите да бъдат отворени в идентична степен и от двете страни и че частната промишленост, не държавните плановици, ще насочват вложенията ", настоя Тръмп, като добави: " Не можем да реализираме отворени пазари, в случай че не подсигуряваме обективен достъп до пазара. "

Американският президент уточни, че Съединени американски щати нямало да влизат в каквито и да е огромни търговски съглашения, защото такива покупко-продажби ще ни " вържат ръцете ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР